Робота спрямована на покращення умов перебування дітей і урізноманітнення їх буденного життя в будинку-інтернаті.

 

Місцезнаходження

Залучанський дитячий будинок-інтернат, м. Снятин, Івано-Франківська область.

 

Хто наші клієнти

Діти від 4 до18 років та молоді люди до 35 років.

 

Види допомоги

З понеділка по четвер, з 9.00 до 16.00 працівники нашого Фонду працюють в Залучанському будинку-інтернаті та допомогають покращити умови перебування дітей з особливими потребами: соціальна та фізична реабілітація, організація дозвілля та покращення умов перебування дітей.

Опис проекту:

В Залучанському будинку-інтернаті проживає 130 дітей  віком від 4 до 18 років та молоді люди до 35 років із захворюваннями 3–4 ступеню складності, серед них:  ДЦП, синдром Дауна та різні неврологічні захворювання. Більшість з дітей та молоді – напівсироти або сироти які потребують постійної опіки та турботи. У будинку їх цілодобово доглядають, надають харчування та лікування, але діти потребують спеціальних реабілітаційних програм та щоденного дбайливого спілкування для повноцінної реабілітації. Саме цим і займаються наші працівники.

З понеділка по четвер, з 9.00 до 16.00 працівники нашого Фонду працюють в Залучанському будинку-інтернаті та допомогають покращити умови перебування дітей в даному закладі. Наші працівники допомагають в наданні послуг реабілітації, слідкують за правильним положенням дітей з важкою неповносправністю, допомагають персоналу в здійсненні гігієни дітей, годуванні, навчають дітей навичкам самообслуговування, займаються з ними різними видами терапії, зокрема: ліпкою з глини, виготовленням свічок, різьбою по дереву, виготовленням  виробів та композицій з паперу та природних матеріалів, тощо. Вони також урізноманітнюють проживання дітей різними виїздами за межі закладу, організовують екскурсії, таборування, відзначають дні народження та свята! Також працівнки проводять ремонтні роботи в кімнатах будинку. Цього року була обладнана спеціальна ігрова кімната для занять з дітьми.

Завдяки цій праці, діти покращили свій емоційний та фізичний стан. За такий період деякі дітки почали ходити, навчилися себе обслуговувати, самостійно їсти та допомагати ближньому, при виїздах за межі закладу навчилися себе гарно поводити. Велика кількість дітей мали проблеми з недоїданням, тобто гіпотрофією (не засвоювалася їжа) і тому смертність дітей протягом року була дуже великою, але зараз, завдяки кращому медичному нагляду, таку проблему вдалося подолати.

Минулого літа зусиллями 9 волонтерів разом з представниками ВБФ «Деполь Україна» в Одесі була організована незабутня поїздка на море для 11 дітей, серед них 5 були на інвалідних візках. Діти проживали на базі відпочинку в смт. Затока з триразовим харчуванням і ретельно підготовленою розважальною програмою, в тому числі з екскурсією в дельфіннарій..

Тож тепер вихованці будинку-інтернату отримують позитивні емоції та мають можливість розвиватися!

Пожертвувати