В Одесі Функціонує низькопороговий притулок для бездомних

 

Благодійний фонд Depaul Україна відкрив у Одесі низькопорогову нічліжку для бездомних. Це місце дозволить врятувати життя бездомних від загибелі на вулиці взимку та дасть можливість реінтегруватися назад у суспільство.

В Одесі за адресою вул. Дальницька 50/17 тепер функціонує низькопороговий притулок, куди бездомні можуть прийти о 19:00 вечора та пробути до ранку.

Нічліжка є низькопороговою, бо бездомних туди пускають навіть у стані алкогольного сп’янінння, хоча вживання алкоголю всередині суворо заборонено. Тільки за перші два місяці роботи його безкоштовними послугами скористалося понад 300 бездомних, серед них кілька разів притулок надавався українським військовим, які не мали де зупинитися. Мета проекту – дати можливість людям, які не мають дому, отримати безпечний та теплий нічліг, де вони можуть поспати у комфортних умовах, отримати домедичну допомогу, гарячий чай та поради і підтримку, які допоможуть змінити своє життєве становище. Простір розділено на чоловічий та жіночий, аби представники обох статей могли там перебувати у комфорті.

 

Пожертвувати