Depaul Україна впроваджує у Києві новий проєкт – “Мобільна дитяча команда”. Мета проєкту – забезпечити психологічну підтримку дітям з родин, що перебувають під опікою соціальних служб.

З 2022 року Київ став справжнім прихистком для багатьох українців, постраждалих від повномасштабного вторгнення. Місто стало новим домом для тисяч малюків та дітей. Маленькі українці та українки потребують особливої уваги і психологічної підтримки, соціалізації та повноцінного розвитку, допоки їхні батьки намагаються облаштувати своє життя. Саме ці дітки є головною аудиторією київської дитячої мобільної команди.


Команда також надає підтримку дітям з кризових родин, які постійно перебувають під опікою центрів соціальної підтримки. Саме співпраця з соціальними службами стала основою проєкту. Ця успішна співпраця об’єднала зусилля Depaul Україна та місцевої влади.

Протягом першого місяця заняття розпочалися одразу в двох районах Києва: Оболонському та Шевченківському, з долученням Голосіївського районного відділу пробації. Уже понад 75 дітей віком від 6 до 16 років приєдналися до занять. Тепер вони можуть регулярно брати участь у захоплюючих інтерактивних заняттях, розвиваючих іграх, нових знайомствах, розвагах з аніматорами та отримувати допомогу з навчання. Ці заходи дозволяють дітям відчути себе справжніми зірками і, принаймні на мить, забути про війну та всі трагедії, які їхні родини зазнали.


“Ми працюємо, аби діти могли зануритися в атмосферу безпеки, радості та підтримки. Наша мета – наповнити дитинство приємними емоціями і надати доступ до необхідної психологічної допомоги”,- каже керівниця проєкту Інна Присяжна.

У планах команди – покращувати програми, щоб ще ефективніше працювати з дітьми та залучати більше учасників до занять.


Пожертвувати